Közérdekű adatok
Képviselő-testület
Bizottságok
Rendeletek
Testületi ülések
Koncepciók, tervek
Kitüntetések
Ügyintézés
Hirdetmények
Helyi pályázatok
Aktuális hírek
Anyakönyvi események
SIÓAGÁRDI KRÓNIKA

Iratkozzon fel Sióagárd hírlevelére, hogy elsők között értesüljön a legfrisebb hírekről, eseményekről! A hírlevelet nem rendszeresen, hanem mindig az aktualitásuknak megfelelően küldjük.

  

    
2016.
     
*
*
*
    
2015.
     
*
*
     
2014.
    
*
*
*
*

2013.
     
*
*
*
*
*
*
*

     
2012.
    
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Szavazás a Halfőző Veresenyről
                 

A képviselő-testület a 2007. novemberi ülésén értékelte a 2007. évi helyi rendezvényeket. Ezzel kapcsolatban ismét felvetődött, hogy az immáron országos nagyrendezvényként működő Halfőző Versenyt célszerű lenne a falu másik legnagyobb ünnepétől, a Nyárköszöntő néven ismert falunapi programoktól önállóan megrendezni, esetleg másik időpontban. Az is többször felmerült már, hogy az évek óta hagyományosan vasárnapi rendezvényt tegyük-e át szombati napra, melyet egyébként a szervezők és a résztvevők közül többen is javasoltak.

Az önkormányzat arra törekszik, hogy a hagyományok ápolásának és a település lakóinak változó igényeit is figyelembe véve rendezze meg a sióagárdi ünnepeket.

A megalapozott döntéshozatal érdekében kérjük a település lakóit, hogy fejtsék ki véleményüket a kérdésben. A www.sioagard.hu honlapon lehetőség van a szavazásra, további véleményüket pedig akár az önkormányzat elérhetőségein, akár a honlap vendégkönyvében juttathatják el hozzánk.

*

A Sióagárdi Hagyományőrző Egyesület 2007. november 24-én rendezte meg Erzsébet-Katalin bálját,  e neves alkalomra közel 170 fő gyűlt össze. A vendégeket nyitótánccal köszöntötték a Hagyományőrző Egyesület tagjai, majd a vacsorát követően egy meglepetés műsorral kedveskedtek  a jelen lévőknek. Az est hátralévő idejében már a szórakozásé és a táncé volt a főszerep, melyhez a talpalávalót a Dynamic zenekar húzta.

*
*
2007. november 16-én, pénteken este hét órakor a sióagárdi Művelődési Ház dísztermében bensőséges hangulatú kiállításmegnyitóra került sor. A Sióagárdon élő Szücs Józsefné selyem- és üvegfestményeire sokan voltak kíváncsiak. Halász Evelin fuvolajátékát követően Dr. Say István beszélt arról is, hogy még egy Sióagárdnál jóval népesebb településen is irigylésre méltó lenne egy kiállítás megnyitóján ilyen nagy érdeklődés. Szücs Józsefné főként virág- és nőalakokat ábrázoló üvegfestményei és különleges, álhatatos munkával  kikísérlezetett technikával készített selyemfestményei 2007. december 3-ig, a Művelődési Ház nyitvatartási idejében tekinthetők meg.
*

Tisztelt Lakosság!

Községi Önkormányzat pénzügyi irodájában 2007. november 5-től pénztári időben megvásárolható a szolgáltatói emblémával ellátott hulladékgyűjtő zsák 210,-/db áron.

*
Az ország legeredményesebb rövidtávú versenyzői részére rendezett XXV. Balaton Úszó Sprintversenyen, Balatonfűzfőn iskolánk tanulója, Farkas András is részt vett. Eredményei: gyorsúszás 50m első helyezés hátúszás 50 m negyedik helyezés   Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
*
A harmadik osztályosok, szüleikkel együtt őszi hangulatot varázsoltak osztályukba egy kellemes szombat délutáni foglalkozás keretében.Anyukák és gyermekeik közös barkácsolás keretében dekorálták tantermüket. Köszönjük a munkájukat!
*

Tájékoztatjuk a község lakóit, hogy a közterületek használatáról szóló 12/2005. (XII.7.) számú önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése alapján közterület-használati engedélyt kell kérni különösen: /a fotytatáshoz kattintson ide/

*
*
*
*
*
Településrendezési terv módosítása
  
József Attila utca szabályozási terv módosítása
 
Kegyeleti park szabályozási terv módosítása
  
Településrendezési terv módosításának véleményezési eljárása
  
Rendelet módosítás tervezete
  
Szabályozási tervlap
  
Településrendezési terv módosításának véleményezési eljárásáról összefoglaló beszámoló
  
Szerkezeti terv-módosító visszahasonlító tervlapok
  
Véleményezési eljárás - tervezői válaszok
*
*

 

Az oldalt készítette és frissíti: Takaró János: takaro@takaro.hu